2 Ağustos 2008 Cumartesi

Kaliteli uyku icin kaliteli yatak

Her insanın hayatında iyi bir uykunun çok önemi vardır. Tıp bilimine göre düzenli ve dengeli beslenme, huzurlu bir ortam ve sağlıklı bir uyku ruh ve fizik sağlığının en önemli unsurlarıdır.

Uzmanlara göre iyi ve yeterli uykunun insan hayatına bir çok alanda pozitif etkileri vardır. Yeterli ve sağlıklı bir uykunun enerjimizi, algılamamızı, düşünmemizi, performansımızı, yaratıcılığımızı, sağlığımızı ve insan ilişkilerimizi olumlu etkilediği bir gerçektir.

Günümüzde yetişkin insanların %40'ının uyku problemleri olduğu kanıtlanmış olup, yatağını değiştiren insanların en önemli sebeplerinden birisinin sırt ağrısı olduğu bilinmektedir. Sırt ağrısının nedenleri arasında egsersiz eksikliği, duruş ve oturuş bozuklukları, aşırı kilo vb nedenlerin yanında, kaliteli, rahat ve kişiye uygun bir yatağın eksikliği de çok önemli bir pay almaktadır.

Normal bir insanın hayatının yaklaşık 1/3 'ünü uyuyarak geçirdiğini düşünürsek , yatağınızın sizin için ne kadar önemli olduğu ortaya çıkmaktadır. Kaliteli iyi yatak kesinlikle bir lüks değildir. İyi bir yatağın sizin hayatınızda önemli bir yer tutacağı unutulmamalıdır. Belki de evinizde sağlığınızı direkt etkileyebilecek tek mobilya yataktır.

Vücut sağlığı açısından en önemli bölge sırt, omurlar ve bel bölgesidir. Bu sebeblerden dolayı alacağınız yatağın yapılan pazarlık sonucu en ucuzu olmasını değil, üzerinde yatacağınız en kaliteli yatak olmasına özen gösterin. Yatağınızı değiştirerek daha sağlıklı bir hayata kavuşabileceğinizi unutmayın. Yatak alırken en az 8-10 sene kullanacağınızı düşünerek en iyisini almaya özen gösterin.

Günümüzde piyasalarda başta yaylı yatak olmak üzere sünger, latex, su yatağı ve klasik şilteler bulunmaktadır. Yaylı yataklar iç yay konstrüksiyonu ve bu konstrüksiyon içerisindeki hava boşluğu nedeniyle yaylanma esnasında mükemmel bir hava sirkülasyonu sağlar. Yaylanma ve esneme özelliği yatağın , vücudun kıvrımlarına uyum sağlamasını ve dolayısıyla omurganın düz durmasına imkan verir. Sonuçta yaylı yataklar omurgayı doğru konumda desteklerler ve en az kas gerilmelerine yol açarlar.

Pamuk veya yün elyafla doldurulmuş klasik şilteler hava geçirme özelliği ve tabii elyaflardan yapılmaları nedeniyle sağlıklı olmalarına rağmen çok kısa zamanda yatışarak normal yüksekliklerini kaybetmeleri ve çukurlaşmaları nedeniyle omurganın eğri durmasına neden olurlar ve sırt ağrısına yol açabilirler.

Kaliteli bir sünger yatak ise vücudun şeklini iyi almasına rağmen hemen hemen hiç hava geçirmediği için terlemelere ve vücutta elektrik birkimine yol açar ve yataktan yorgun kalkılmasına yol açar. Ayrıca sünger yataklarda en büyük desteği omuzlar almakta , yük kalçaya doğru azalmakta, sonuçta omurga tam düz bir duruşa zorlanmaktadır.

Konfor yatakları sizin tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacak kalitede yaylı yataklar üretmekte olup , her bütçeye çeşitli seçenekler sunarak insan sağlığını ve rahatını ön planda tutacak şekilde üretilmektedir.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

En güzeli ortopedik yatakmış meğer.15 gün önce aldık eşimle dormeo dan.Çok memnunuz gerçekten.