2 Ağustos 2008 Cumartesi

Yatak alirken bunlari unutmamali

Yeni bir yatak almak için en uygun zaman hangisidir?
Her 8 ile 10 yıl arası yatağınızın yenilenmesi tavsiye edilmektedir. Yatağınız lekelenmiş, yırtılmış yada bir çökme meydana gelmiş ve de eşinizin ve sizin yatağın üzerinde istemeden sağa sola kaymanıza neden oluyorsa yeni bir yatak almanızın zamanı gelmiş demektir.

Yatak modellerini nelere göre karşılaştırmamız gerekir?
Bir yatakta olmasını istediğiniz özellikleri belirlemeniz gerekmektedir. Sizin bütçenize ve istediğiniz konfora en uygun yatak modelini belirlemenize yardımcı olabilmek için, size yay çeşitleri ve yatağın size sunduğu diğer özelliklerle ilgili önceden bilgi sahibi olmanızı tavsiye ediyoruz.

Benim için uygun olan sertlik derecesi nedir?
Yatağın sertlik derecesi kişisel bir tercihtir. Ancak iyi bir uyku için sert bir yüzeye sahip olmak efsanesine inanmayınız.

İyi bir yatak vücut ağırlığınıza eş değer bir şekilde dağılmalı ve yatış esnasında omurganızın şeklini almalıdır. Kilolu veya bel ağrısı şikayeti olan kişiler için daha fazla dolgu malzemesi kullanılan sert ortopedik yataklar tavsiye edilirken, daha az kilolu kişiler veya 0-9 yaş grubu çocuklar için yumuşak ortopedik yataklar tavsiye edilebilir. Kişiye uygun yatağın sertlik derecesi kişinin kilosu, yaşı ve sağlık durumuna göre belirlenir.

Geceleyin eşim çok fazla hareket ediyor. onun hareketlerinden etkilenmemek için ne tür yatak kullanmalıyım?
İkiniz için yeterince büyük bir yatak kullandığınızdan emin olunuz. Sabah olarak biz eşinizin hareketlerinden etkilenmenizi minimum düzeye indirecek olan Pocket Yay Sistemini önermekteyiz.

Yatağımın kullanım süresini uzatmak için ne yapabilirim?
Düzenli aralıklarla yatağınızı tavsiye edilen şekilde çeviriniz;
uyku pedi ya da alez kullanınız;
her şeyden önce kaliteli bir yatağa ve bazaya sahip olunuz.

Hiç yorum yok: