2 Ağustos 2008 Cumartesi

Yeni bir yatak alirken nelere dikkat etmeli?

Yeni bir yatağa ihtiyacınız var mı? Doğru yatak ebadını nasıl seçeceksiniz? Yatak alırken nelere dikkat etmelisiniz? Yatağınızı nasıl korursunuz? Aşağıda bu soruların cevaplarını bulacaksınız:

Yatağınızın Ömrü: Araştırmalara göre iyi kullanılıp her ay en az bir kere ters yüz edilen bir yatağın ömrü 8-10 yıl arasındadır. Bu tarihlerden sonra yatağınızda bazı deformasyonlar meydana gelip, rahatsızlık yaratabilir.

Yatağın Görüntüsü: Yatağınızın renginde solma, kumaşında lekelenme, yüzeyinde bozukluk, aşınma, yırtılma, çökme gibi problemler, yatağınızın değişmesi gerektiğini gösteren başlıca işaretlerdir.

Rahatlık ve kalite testi: Yatağın konforunu belirleyen ana unsurlar iç yay sistemi üzerindeki dolgu katmanları ve telin kalitesidir. İç yay sisteminin yoğun olması ise vücut ağırlığını yatağa daha eşit yayar ve rahatlığı arttırır. Kaliteli yataklarda yay konstrüksiyonunun üzerinde mutlaka üst dolgu malzemelerinin yaylarla temasını önleyecek koruyucu sert bir keçe bulunmalıdır.Sert keçenin üzerinde ise dolgu katmanları bulunmaktadır.

Bunun yanında yatağın nereye oturtulacağı da iyi düşünülmeli, uygun baza veya karyola seçilmelidir. Yaylı yatak kesinlikle yumuşak ve içe doğru eğik bir zeminde kullanılmamalı, sert zeminler tercih edilmelidir. Uygun bir karyola veya baza yatağın performansını arttırır. Yatağın bir takım olarak düşünülmesi gerekmektedir. Konfor baza, sandıklı baza, ve birçok yatak başlığı seçenekleri ile müşterilerine bu konuda da yüksek kalitede ürünler sunmaktadır.

Yatak almaya karar verirken eski yatağınızın rahatlığını, yeni bir yatakla mukayese edin ve farklılığı hissetmeye çalışın. Satın almayı düşündüğünüz yatağın üzerine uzanınız, yatağın direnci ve rahatlığı hakkında yatağın kenarına oturarak veya birkaç dakika yatağın üzerine uzanarak karar veriniz. Rahatlıkla bir yanınıza uzanarak omuz ve kalçanızın rahat olup olmadığını kontrol ediniz. Yatağın içinde kullanılan maddeleri inceleyin, dışındaki kumaşın kalitesine, neden yapıldığına ve hangi yay sistemi kullanıldığına dikkat edin.

Konfor yataklarında kullanılan kaliteli teller ve vücudun yapısına uyumlu süngerler vücudun yatağa yaptığı baskıları ve sarsılmayı azaltmakta , dönme sırasında maksimum konfor sağlamakta ve size mükemmel uyku için gerekli ortamı yaratmaktadır. Eski yatağınızla yeni yatakları karşılaştırırken, yatak teknolojisindeki son gelişmelerin yatakları 10 yıl öncesine göre çok daha konforlu hale getirdiği hesaba katılmalıdır.

Hiç yorum yok: