2 Ağustos 2008 Cumartesi

Yatak alirken nelere dikkat etmeli?

Yaylı yataklar üç ana kısımdan oluşurlar:

Yay Ünitesi: Yatağın içindeki yay ünitesi vücudunuza destek sağladığı ve ağırlığınızı yatağa dağıttığı için çok önemlidir. Konfor yataklarında değişik ihtiyaçları karşılamak için değişik yay sistemleri kullanılmaktadır.

Yatağın üst kısmında yer alan dolgu malzemesi: Bu bölüm size gerçek rahatlığı sağlar.

Baza veya Karyola: Yatağınızı üzerine oturtacağınız baza veya karyolalar yatağınızın dayanıklılığını arttırmakla beraber, performansını yükseltir.

Ne tür bir yatağa ihtiyacınız olduğunu tespit edin:

Eski görüşe göre yatağın kalitesi ve vücuda uygunluğu sert olması ile ölçülürdü. Ancak günümüzde kullanılan modern sünger, tel ve diğer maddeler yatakları insan vücuduna göre çok daha uyumlu hale getirmiş ve rahatlığı arttırmıştır.

Sert yatak bazı insanlar için hiç de uygun olmayabilir. Çok yumuşak yataklar da ise vücut yatağa fazlaca gömüleceği için uyku sırasında omurga eğri durabilir ve çeşitli rahatsızlıklara yol açabilir. Size en uygun yatağı seçmenin yolu Gelin Mağazaları'na giderek denemeler yapmanız ve en rahat ettiğiniz yatağı kendiniz seçmenizdir.

Yatağın Boyutu: Her insan uyurken bir gecede ortalama 40 ile 60 kez dönme ihtiyacı hissetmektedir. İnsanların geniş bir ortamda , yayılarak, rahatça dönerek, partnerlerinin onları sıkıştırmadığı bir ortamda daha rahat uyudukları düşünüldüğünde alınabilecek yatak, odanızın uygunluğuna göre en geniş ebatta olması tavsiye edilmektedir.

Konfor yatakları 60x120, 70x140, (bebek yatağı), 90x190; 90x200; 100x190: 100x200; 140x190; 140x200; 150x190; 150x200; 160x190; 160x200 cm, bazı yatak cinslerimizde 180x200; 200x200 cm ebatlarındadır. Bunların dışındaki boyutlarda da özel siparişle üretim yapılmaktadır.

Garanti: Yatağınızın garanti belgesi olmasına özen gösterin. Garanti Belgesi sizi her türlü üretim hatasına karşı korumaktadır. Konfor yatak, baza, mobilya ürünleri 2 sene garantili olup, yatakların yay sistemleri için verilen garanti süresi 10 yıla kadar çıkmaktadır.

Tecrübeli ve Güvenilir Bir Marka Seçin: Yatağınızın bu sektörde tecrübeli, müşteri servisine önem veren, kolay ulaşabileceğiniz ve kalitesini kanıtlamış bir marka olmasına özen gösterin. Yatağınızın uygun ambalaj içinde olup olmadığına ve etiket üzerindeki bilgilere bakınız . Yatağınızın kalite belgesi taşımasına dikkat ediniz.

Konfor 1964'ten beri müşterilerine uygun fiyatlı ve yüksek kaliteli yataklar üretmekte ve kişisel ihtiyaçlara göre seçenekler sunmaktadır. Üretimin İzmir'de olması İzmir'deki müşterilerimize daha hızlı hizmet ve servis imkanı sunmaktadır.

Hiç yorum yok: